Противник обстріляв позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, один обстріл зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: неподалік Кримського — з мінометів калібру 82 мм було випущено 20 мін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили поблизу Верхньоторецького, шахти «Бутовка», Павлополя, Широкиного з 82-міліметрових мінометів, з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

«Унаслідок ворожих обстрілів один український захисник дістав поранення», — зазначили в штабі.

Як повідомив учора ЗМІ міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, чергове перемир’я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня. «Нині ми домовилися, що до кінця року відбудуться три важливі події, які дадуть нам з вами змогу побачити, чи справді можна розраховувати на прогрес. По-перше, звільнення заручників. Однак тримаючи на увазі, що ми маємо дійти до реалізації формули «всіх на всіх». По-друге, стійке, постійне і всеосяжне припинення вогню. Оголошення буде 20 чи 21 грудня. І ми побачимо, чи можливий подальший прогрес», — зазначив він.