Відповідно до частини третьої статті 89 Конституції України, статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:

1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років (далі - Тимчасова слідча комісія).
Метою Тимчасової слідчої комісії є перевірка відомостей та з’ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.
2. Визначити основними завданнями Тимчасової слідчої комісії:
1) проведення перевірки відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів;
2) проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів;
3) встановлення, збір інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розгляду яких утворено Тимчасову слідчу комісію;
4) ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України.
3. Встановити, що кількісний склад Тимчасової слідчої комісії складає з урахуванням принципу пропорційного представництва депутатських фракцій (депутатських груп) виходячи із забезпечення такого представництва в її складі: один представник від тридцяти народних депутатів України, але не менше як по одному народному депутату України від кожної депутатської фракції (депутатської групи).
4. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Василіва Ігоря Володимировича (депутатська фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»), заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Бобровську Соломію Анатоліївну (депутатська фракція Політичної Партії «ГОЛОС»).
5. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
Бардіну - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ Марину Олегівну «СЛУГА НАРОДУ»;
Білозір - група «За майбутнє»;
Ларису Миколаївну
Гуріна - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ
Дмитра Олександровича «СЛУГА НАРОДУ»;
Жмеренецького - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ
Олексія Сергійовича «СЛУГА НАРОДУ»;
Крулька - фракція політичної партії
Івана Івановича Всеукраїнське об’єднання
«Батьківщина»;
Лероса - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
Гео Багратовича «СЛУГА НАРОДУ»;
Мезенцеву - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ
Марію Сергіївну «СЛУГА НАРОДУ»;
Наталуху - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ
Дмитра Андрійовича «СЛУГА НАРОДУ»;
Павленка - фракція Політичної партії 
Юрія Олексійовича ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - 
«ЗА ЖИТТЯ»;
Сюмар - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ
Вікторію Петрівну «ЄВРОПЕЙСЬКА 
СОЛІДАРНІСТЬ»;
Чернєва - фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ 
Єгора Володимировича «СЛУГА НАРОДУ».
6. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
7. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - один рік з дня її утворення.
8. Кабінету Міністрів України, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству юстиції України та іншим місцевим та центральним органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування сприяти діяльності Тимчасової слідчої комісії та забезпечити додержання законів України «Про статус народного депутата України» та «Про державну таємницю» щодо доступу членів Тимчасової слідчої комісії до інформації, матеріалів та документів, які стосуються предмета діяльності Тимчасової слідчої комісії.
9. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше шести місяців з дня її утворення. Установити термін заслуховування кожного наступного звіту не пізніше шести місяців з дня, коли був заслуханий попередній звіт.
10. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.
 
м. Київ,
12 грудня 2019 року.
№ 366-IX.