«Ліверпуль» (Англія) — «Фламенго» (Бразилія, Ріо-де-Жанейро). 1:0. Гол: Фірміно, 99.

«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнольд, Гомес, ван Дейк, Робертсон, Окслейд-Чемберлен (Лаллана, 76), Гендерсон, Кейта (Мільнер,100), Салаг (Шакірі, 120+1), Фірміно (Орігі, 106), Мане. Тренер — Юрген Клопп.

«Фламенго»: Алвес, Рафінья, Кайо, Марі, Філіпе Луїс, Арау (Берріо, 120), Жерсон (Лінкольн, 102), Евертон Рібейро (Дієго, 82), Де Арраскаета (Вітіньйо, 78), Енріке, Габріель. Тренер — Жорже Жезуш.

Рефері — Абдурагман Аль-Джассім (Катар).

Доха (Катар). «Міжнародний стадіон Халіфа». 45 416 глядачів. 20 градусів.

«Ліверпуль» ще жодного разу в своїй тривалій і славній історії не сидів на світовому троні. І тепер цей момент тріумфу настав.

Отже, англійська команда під орудою талановитого німецького фахівця Юргена Клоппа цього року досягла багато. Спершу стала кращою в Європі, вигравши Лігу чемпіонів. Потім здобула Суперкубок УЄФА. А тепер піднялася на світову вершину. У команди і її наставника серйозні наміри виграти ще й чемпіонат АПЛ.

Хоча то не таке вже нездійсненне завдання, швидше навпаки. Адже «Ліверпуль» під напнутими вітрилами з великим відривом від переслідувачів лідирує в цій престижній регаті. І, найімовірніше, матиме «золотий» фініш.

Але кілька слів про фінал у Досі. Він був не з простих. Протягом основного часу гра була гострою, з моментами в обох суперників (трохи більше в європейців). Але забити нікому не вдалося.

У першому екстра-таймі стало помітно, що сил у гравців «Фламенго» поменшало. Натомість «Ліверпуль» продовжував додавати обертів, організувавши низку солідних атак. Зрештою він відкрив рахунок.

Помилився центральний оборонець Кайо при перехопленні передачі на Мане, котрий заволодів м’ячем і точно віддав його Фірміно. У свою чергу ліверпульський бразилець технічно прибрав того самого Кайо у карному майданчику й вистрілив у майже порожні ворота.

Цей епізод став вирішальним, хоча у ліверпульців були ще моменти збільшити рахунок.