Наступного дня цей суд такий само вердикт на апеляцію на запобіжний захід виніс і щодо іншої фігурантки резонансної справи — волонтерки, дитячого хірурга Юлії Кузьменко. Обидва засідання і за формою, і за змістом відбувалися досить нетрадиційно для класичного правосуддя: до зали обмежили допуск преси, аргументам захисту протиставляють ті самі, раніше озвучені на брифінгу в МВС і засновані на «припущенні» докази обвинувачення...

На порталі «Судова влада України» з’явилася інформація про те, що Юлія Кузьменко подала на МВС позов про захист честі, гідності й ділової репутації. Третіми особами в ньому виступають міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і телеканал «Україна».

Автоматична система розподілу справ знову обрала суддю Сергія Вовка. Він уже раніше відправив підозрювану в убивстві Шеремета Кузьменко під варту без права внесення застави.

Як пояснила адвокат Юлії Вікторія Дейнека, яка представлятиме її інтереси при розгляді цього позову, захист має намір домогтися спростування заяви, яку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зробив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна», про те, що Кузьменко нібито відмовилася давати свідчення у справі про вбивство Шеремета.

«Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути протокол допиту, де зазначено, що вона послуговувалася статтею 63 Конституції. Але такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було... Ми наполягаємо, щоб інформацію, розповсюджену Аваковим, було спростовано», — заявила Дейнека в коментарі «Главкому».