23—24 грудня у м. Дніпро проведено низку заходів, присвячених діяльності Верховної Ради України.

Розпочалися заходи з відкриття експозиції «Рада Інфо» у приміщенні Дніпропетровської обласної ради. Її стенди познайомлять із структурою та роботою Верховної Ради України.

З вітальними словами до присутніх звернулись директор Програми РАДА Ігор Когут, народний депутат України Роман Каптєлов, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський. Під час відкриття експозиції керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Марина Терещук презентувала Освітній центр.

У рамках заходів відбулася публічна дискусія, присвячена питанням покращення комунікації між парламентаріями, місцевими органами державної влади та місцевого самоврядування. Учасники обговорили кращі практики організації спільної роботи в округах.

У дискусії взяли участь народні депутати України Роман Каптєлов, Ганна Лічман, Денис Герман, Дмитро Чорний та Кирило Нестеренко. Також його учасниками були представники органів місцевого самоврядування, державної влади та неурядових організацій.

Парламентарії відзначили низький рівень обізнаності виборців з функціями народних депутатів та наголосили на необхідності створення майданчиків для комунікації. Було також обговорено низку питань як загальнонаціонального, так і регіонального рівня. Наприклад, під час дискусії йшлося про виклики, пов’язані з децентралізацією, ситуацією з медичним обслуговуванням, вирішенням екологічних питань.

Народний депутат України Ганна Лічман запропонувала зробити зустрічі такого формату регулярними. За її словами, вони можуть проводитись у Дніпрі раз у квартал.

Освітній центр Верховної Ради України провів у Дніпрі шість уроків для школярів. У цікавій інтерактивній формі учні дізнавалися про функції вітчизняного парламенту та його структуру.

Участь в одному з уроків узяв народний депутат Роман Каптєлов. Відповідаючи на запитання, він детально розповів, з чого складається робота парламентаріїв, як розробляються та приймаються закони.

Також у рамках заходів було проведено дводенний тренінг для помічників народних депутатів Дніпропетровщини.

У навчанні взяли участь помічники обранців Романа Каптєлова, Юрія Мисягіна, Дмитра Чорного, Сергія Северина, Олени Криворучкіної, Олександра Трухіна, Анни Колісник, Ганни Лічман, Владислава Бородіна та Юрія Корявченкова.

Значну частину тренінгу було присвячено питанням налагодження роботи команд депутатів у округах та співпраці з виборцями.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.

Довідково

Освітній центр Верховної Ради України офіційно відкрили у липні 2019 року. Його мета — підвищення обізнаності громадян, в тому числі школярів та студентів, щодо принципів демократії, структури та функцій парламенту.

Програма USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» виконується Фондом Східна Європа і реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).