Абсолютна більшість українців (86%) любить Новорічні свята. Це засвідчили результати соціологічного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова.

Найбільше українці в новому році хотіли б отримати здоров’я (49%), мир у країні (40%), лад у сім’ї, розуміння близьких (29%), гроші (24%), хорошу роботу (16%), успіхи дітей (12%). У більшості громадян сподівання на 2020-й доволі оптимістичні: 21% впевнений, що він обов’язково буде кращим, ніж нинішній, ще 61% на це сподівається, 8% передбачають, що гіршого буде більше, і лише 1% впевнений, що наступний рік буде гірший.

Щодо року, який уже завершується, то 61% українців заявив, що він для них дуже або переважно щасливий. Найбільше «щасливчиків» виявилося у Західному регіоні — 72%, але й в усіх інших «щасливчики» переважали: у Центральному регіоні — 58%, Південному — 65%, Східному — 55%.

Новорічну ніч більшість українців (67%) проведуть удома, в колі сім’ї, ще 16,5% — у гостях у друзів чи родичів, 3% — у громадському закладі чи на публічному святкуванні, 0,5% — «у колі» Інтернету, 2% — на самоті перед телевізором, 1% — у цікавій подорожі по Україні, 1% — за кордоном, 3% не святкуватимуть, а просто підуть спати, і ще 6% не вирішили, що їм робити.

Середня сума, яку українці готові витратити на новорічний стіл, становить 1390 грн. Це менше, ніж минулого року (1752 грн). Водночас 23% опитаних (як і торік) відповіли, що у них на новорічний стіл немає грошей.