Календар надрукували у рамках проекту «Сільські жінки Сумщини». Його розробила та втілила в життя спеціально створена робоча група громадської організації «Ліга сучасних жінок» і департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

— 15 жовтня ми відзначали День сільських жінок, тоді ж і виникла ця ідея, — розповідає член робочої групи, заступник директора департаменту Людмила Мусіяка. — На Сумщині 18 районів, і в кожному чимало по-своєму видатних представниць. Але треба було обрати лише одну від району, а зробити це виявилось дуже непросто. Кожна з наших героїнь має досягнення у професійній діяльності, у громадському житті, у вихованні дітей, у бізнесі чи в інших справах. Але всіх об’єднує одне: ці жінки вийшли переможницями у боротьбі зі складними життєвими обставинами.

Світлини героїнь розмістили у календарі відповідно до місяців їхнього народження. 18 портретів вистачило на всі 12 сторінок, з чого можна зробити висновок: талановиті жінки народжуються під усіма знаками Зодіаку. Коли я попросив Людмилу Мусіяку сфотографуватись із календарем у руках, вона розгорнула його на сторінці «Вересень». Це — місяць народження моєї співрозмовниці.

Сумська область.

Фото автора.