Теніс. Українки Еліна Світоліна, Даяна Ястремська та Катерина Бондаренко потрапили до заявки на турнір WTA International в Гуагіні (Таїланд).

Світоліна і Ястремська відкриють новий сезон на турнірі у Брісбені (Австралія), який розпочнеться 6 січня. У кваліфікації турніру зіграє ще одна українка — Катаріна Завацька.

Нагадаємо, що Світоліна, Ястремська та ще три представниці України заявлені в основну сітку Відкритого чемпіонату Австралії — Australian Open-2020, котрий відбудеться з 20 січня по 2 лютого.

Турнір у Гуагіні триватиме з 10 по 16 лютого. Чинна переможниця цих змагань — Даяна Ястремська. Торік одеситка у фіналі обіграла Айлу Томлянович (6:2, 2:6, 7:6) з Австралії (має й хорватське громадянство).

Бокс. Глава промоутерської компанії Top Rank Боб Арум розповів про те, що бій за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі між Василем Ломаченком (14-1, 10 КО) та американцем Теофімо Лопесом (15-0, 12 КО), крім Нью-Йорка, хочуть провести і в Саудівській Аравії. Поєдинок відбудеться навесні 2020 року:

«Ломаченко зустрінеться з Лопесом, це вирішено. Нині питання лише за місцем проведення бою. У нас є пропозиції від Madison Square Garden в Нью-Йорку і Barclays в Брукліні. Також заявку подала Саудівська Аравія.

Бій відбудеться в квітні, у гіршому разі — в травні, одразу після Рамадана (з 23 квітня по 22 травня. — Авт.), якщо ми проведемо поєдинок у Саудівській Аравії».

Шахи. 29-річна українка Анна Музичук стала віце-чемпіонкою світу з бліцу. За 17 турів вона набрала 12,5 очка і стала другою, на жаль, поступившись тільки колишній українці (львів’янці), а нині росіянці Катерині Лагно (13 очок). «Бронза» — у китаянки Тан Жанг (12 очок). У чоловіків чемпіонат світу з бліцу виграв Магнус Карлсен (Норвегія).