Дев’ять територіальних громад Донеччини готові приєднатися до загальнодержавного проекту «Поліцейський офіцер громади», про це поінформували у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

У рамках програми на Донеччині вже відбувся етап відбору анкет серед ОТГ, які візьмуть участь у проекті. За його підсумками дев’ять територіальних громад виявили готовність долучитися до децентралізації безпеки та підтвердили можливість створити необхідні умови для поліцейської служби.

Відібрані поліцейські пройдуть стажування та спеціальний курс навчання на базі Дніпропетровського та Львівського державних університетів внутрішніх справ. Крім того, в рамках реалізації проекту планується закупівля службових автомобілів для поліцейських офіцерів громади, які нестимуть службу в ОТГ.

До компетенції поліцейського офіцера громади входить прийом громадян на поліцейських станціях, реагування на виклики, проведення профілактичної роботи з правопорушниками, планування свого робочого часу у взаємодії з громадськими організаціями та залучення їх до співпраці.

Як поінформували у ГУ Нацполіції в Донецькій області, запроваджений проект «Поліцейський офіцер громади» спрямований на співпрацю поліції та громади й націлений на більш дієвий результат роботи поліцейських на місцях. Серед загальних переваг — реагування на повідомлення громадян у найкоротший час та розкриття злочинів по гарячих слідах.

Нагадаємо, загальнодержавний проект «Поліцейський офіцер громади» працює у семи регіонах країни, зокрема на Дніпропетровщині він успішно діє останні півроку. Вже невдовзі цей проект функціонуватиме на території прифронтових районів Донецького регіону.

Донецька область.