Такі роздуми мають певні підстави. Чинний володар титулу Ентоні Джошуа (23-1, 21 КО) зобов’язаний провести захист титулу в бою проти Усика. Однак британцеві необхідно відстояти ще й пояс IBF у поєдинку з болгарином Кубратом Пулєвим (28-1, 14 КО).

Команді Джошуа потрібно ухвалити рішення про наступний поєдинок. Якщо британець захоче битися з Пулєвим, то є ймовірність того, що WBO зробить свій титул вакантним. Тоді за нього сперечатимуться Усик і 28-річний новозеландець Джозеф Паркер (26-2, 20 КО), який посідає друге місце в рейтингу WBO. Про це розповів менеджер Паркера Девід Гіггінс.

Такий розвиток подій може бути вигідний британському промоутеру Едді Гірну. Адже він веде справи Джошуа, Паркера та Усика. Тому в майбутньому організувати об’єднавчий бій буде нескладно.

Крім цього, якщо Джошуа все-таки доб’ється зустрічі з переможцем реваншу між чинним чемпіоном WBC американцем Деонтеєм Вайлдером і британцем Тайсоном Ф’юрі, то потенційний бій між Джошуа й Усиком може відбутися за всі пояси в суперважкій категорії.

Викликає неабиякий інтерес питання, чи зустрінеться Усик спочатку з 36-річним Дереком Чісорою (32-9, 23 КО), котрий має громадянство Зімбабве і Великої Британії. Якщо так, то яким буде статус цього бою.

Хоча Девід Гіггінс бачить ситуацію по-своєму: «Якщо бій проведуть Усик і Паркер, то йтиметься не лише про гроші, а й про титул чемпіона світу. Хіба готовий Усик битися з Чісорою в поєдинку без чемпіонського пояса? Я не впевнений, що бій Усик — Чісора відбудеться цього року».