«Українські поштові марки за програмою «Європа» на тему «Птахи»: «Лелека білий» та «Соловейко східний» авторства Наталії Кохаль стали лідерами голосування та здобули золото», — повідомила начальник управління філателістичної продукції «Укрпошти» Наталія Мухіна.

До речі, в грудні минулого року також стало відомо, що випущені «Укрпоштою» голограмні марки «Комахи України» вперше в історії здобули філателістичне олімпійське золото — гран-прі міжнародного конкурсу на найкращу марку 2018 року WIPA (Відень, Австрія). Гран-прі WIPA проходить у Відні з 1981 року та щорічно присуджується найкрасивішій поштовій марці світу.

Під час виготовлення маркованого аркуша «Комахи України», на якому представлено сім марок із зображенням комах «Цикади звичайної», «Красуні діви», «Мінливця малого», «Богомола звичайного», «Бабки жовтої», «Коника сірого» та «Садового джмеля» вперше було використано технологію тиснення голографічною плівкою. Авторами цього оригінального випуску об’ємних ілюстрацій марок є художники-графіки Сергій та Олександр Харуки.

Фото надано автором.