Президент України Володимир Зеленський перервав візит до Оману і у зв’язку з трагедією літака повернувся в Україну. «Мої щирі співчуття рідним та близьким всіх пасажирів і членів екіпажу», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Глава держави запевнив, що всі заходи тримає на особистому контролі. Вчора він дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. «Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту», — зазначив глава держави. За дорученням Президента апарат РНБО створив оперативний штаб. І підготовлено спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих.

Термінові довідки можна отримати на гарячій лінії МЗС за телефоном +38 (044) 238-16-57.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков також висловив співчуття рідним та близьким загиблих внаслідок падіння літака Боїнг 737-800 рейсу PS752 «Тегеран — Київ» Міжнародних авіаліній України. Внаслідок катастрофи загинуло майже 180 осіб.

«Трагічний ранок. Мої щирі співчуття рідним та близьким загиблих», — зазначив Дмитро Разумков.

Він наголосив, що необхідно якомога швидше встановити обставини та причину трагедії і надати сім’ям загиблих необхідну допомогу, повідомила прес-служба апарату Верховної Ради 
України.