Також він сприятиме збільшенню надходжень від туристичної галузі до державного та місцевих бюджетів. «Потрібно створити всі умови, щоб в Україну приїжджали якомога більше туристів. Це, звісно, сервіси. Дороги, будівництвом яких ми нині активно займаємося. А також безпека. Саме тому створюється єдине вікно допомоги туристам. Щоб можна було звернутися з будь-яким питанням і отримати відповідь чи допомогу», — повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Запуск єдиного туристичного порталу передбачено Програмою діяльності Кабінету Міністрів, тож очікується, що цей інструмент запрацює до осені 2020 року. Важливо, що, крім створення Державного туристичного агентства, яке реалізуватиме цей проект, в бюджеті на програми розвитку туризму передбачено 240 мільйонів гривень, що вдесятеро більше, ніж виділялося минулого року.
Україна є багатою на природні, історичні та культурні об’єкти, що можуть приваблювати мільйони туристів з усього світу. Однак поки що туристична частка у ВВП становить лише 1,4 відсотка, що значно нижче від показників багатьох країн світу. Саме тому

Програма діяльності уряду поряд із запуском єдиного туристичного порталу з навігаційно-безпековим модулем передбачає створення локальних туристично-інформаційних центрів та допомогу місцевим громадам у створенні та брендуванні туристичного продукту. Наступний крок — це інтеграція об’єктів нашої культурної спадщини до наявних та нових мереж європейських туристично-культурних маршрутів. В уряді переконані, що реалізація задуманого сприятиме підвищенню частки культурного, креативного продукту, спорту і туризму до 12—14 відсотків ВВП.