Понад рік тому в «Голосі України» було кілька публікацій про село Заболоття Володимирецького району Рівненщини, яке прагнуло об’єднатися з містом-супутником РАЕС Вараш. Підстави для цього були: близьке сусідство з містом, а також те, що свого часу село поділилося землею з ним за умови об’єднання.

Об’єднання села Заболоття й міста обласного підпорядкування Вараш відбулося в листопаді 2018-го. Напередодні цьогорічних Різдвяних свят староста Заболоття Роман Хондока (на знімку) розповів, що мешканці села дуже задоволені таким об’єднанням.

— Маленька дрібничка: нестійка погода, сніг, а вулиці села — чисті, доглянуті, як і у Вараші. Постаралось комунальне підприємство «Благоустрій». Незабаром у приміщенні колишньої Заболоттівської сільради після ремонту відкриється офіс Центру надання адміністративних послуг, а точніше, тут створять віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП. На ремонт із бюджету Вараської ОТГ витрачено 356,6 тисячі гривень. З часом в оновленому приміщенні буде своєрідний фронт-офіс, де людей прийматимуть ще й фахівці Пенсійного фонду, міського управління соціального захисту населення, центру зайня-тості.

— Тільки в 2019-му в селі за кошти ОТГ зроблено чимало: перекрито покрівлю в колишньому приміщенні сільради, 1,2 мільйона гривень пішло на ремонт даху в дитсадку, зроблено поточні ремонти в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, — перераховує Роман Хондока. — Багато амбітних планів і на майбутнє. Оскільки Вараська ОТГ фінансово самодостатня, то їх реально втілити в життя.

Рівненська область.

Фото надано автором.