2 та 3 січня 2020 року в район проведення Операції об’єднаних сил у рамках гуманітарної ініціативи «Допомога. Схід» українські військові доправили чергову партію допомоги медичного призначення на загальну суму 823,8 тис. грн. Про це повідомляється на сторінці Операції об’єднаних сил у Фейсбуці.

Гуманітарну допомогу доправлено в Попаснянську центральну районну лікарню, Обласний шпиталь для ветеранів війни міста Святогірська, а також до Луганської обласної клінічної лікарні у місті Сєвєродонецьку. У складі вантажів — понад 3000 одиниць медичних витратних матеріалів, одноразових медичних інструментів та наборів для проведення медичних втручань, засобів гігієни для важкохворих тощо.

— За останні кілька років українські військові стали надійною опорою цивільних лікарів Донецької та Луганської областей. Допомога у вигляді гуманітарних вантажів медичного призначення активно передається до лікарень, що розташовані за декілька кілометрів від лінії фронту. До гуманітарної діяльності Збройних Сил України долучилися десятки вітчизняних та міжнародних благодійних організацій, місцеві органи самоврядування, волонтери, представники великого та малого бізнесу з усіх куточків нашої країни, — зазначає заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв (на знімку).

У своєму коментарі генерал-лейтенант Сергій Наєв також розповів про найближчі заходи в рамках стратегічної ініціативи «Допомога. Схід».

— На січень 2020-го заплановано передачу гуманітарної допомоги до військово-цивільної адміністрації Красногорівки, військово-цивільної адміністрації Мар’їнки та села Побєда Мар’їнського району, до комунальних лікувально-профілактичних установ «Мар’їнська центральна районна лікарня» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Мар’їнської районної ради. Також для відновлення будівель, у тому числі пошкоджених будинків мирних мешканців внаслідок обстрілів російських найманців, незабаром буде доправлено 20 тонн будівельних матеріалів з Бельгії, — повідомив заступник начальника ГШ ЗСУ.

Нагадаємо, що стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога. Схід» — це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо допомоги мирним мешканцям Донецької та Луганської областей. Проект було засновано навесні 2018 року заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим, коли він перебував на посаді Командувача Операції об’єднаних сил. У 2019 році стратегічну гуманітарну ініціативу схвалено начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком, її діяльність продовжується.