«Вентспілс» (Латвія) — «Київ-Баскет» (Україна). 78:81 (21:20, 24:18, 17:22, 16:21).

«Київ-Баскет»: Владислав Коренюк (8), Максим Пустозвонов (1), Богдан Близнюк (13), Ілля Заєць, Кіндал Хілл (18), Павло Крутоус (7), Сергій Павлов (8), В’ячеслав Петров (16), Юрій Кондраков, Марек Классен (10).

Фаворитом поєдинку вважалися господарі, які домінували на майданчику в першій половині матчу, пішовши на перерву з перевагою в сім очок. Однак у третій чверті киянам вдалося зламати перебіг зустрічі і майже наздогнати суперника.

На початку останньої десятихвилинки «Київ-Баскет» вийшов уперед і вже не дозволяв супернику домінувати.

Наставник киян Айнарс Багатскіс сказав: «Команда перемогла на характері. Якби ми грали цей матч на початку сезону, навряд чи його витягнули. Дався взнаки досвід, набутий нами у єврокубках.

Звісно, радий, що вдалося зламати гру проти фаворита, який до цього взагалі йшов без поразок у Кубку Європи. Притому що грали без свого основного розігрувального Кейсі Шеферда, три дні тому у нас була важка гра у Миколаєві, потім тривала подорож до Вентспілса.

Ми набралися терпіння і дочекалися свого шансу. Хлопці добре діяли під кільцем, намагалися нав’язати свою гру. А коли «Вентспілс» підсів, виявилося, що наш функціональний стан дає змогу внести необхідні корективи у гру для її переможного завершення».

Отже, кияни після трьох перемог поспіль очолили турнірну таблицю групи К і мають чудові шанси пройти до наступного етапу турніру. На рахунку «Вентспілса» — дві перемоги. Клуби «Керменд» (Угорщина) і «Зволле» (Нідерланди) ще не вигравали. Наступний поєдинок турніру кияни зіграють вдома в Палаці спорту 22 січня проти «Зволле».