На знімку: на чемпіонаті Європи з джіу-джитсу українську команду представляв спортклуб із Кропивницького «Борець».

Фото зі сторінки Олени Лузяніної у Фейсбуці.

Ярослав Блажко (26 років) виборов «бронзу», а 16-річний Сергій Руснак посів друге місце серед юніорів. Обидва спортсмени — вихованці клубу «Борець», який створив їхній тренер Євген Скирда.

— Медаль Ярослава Блажка — перша нагорода такого рівня у нашій державі, — розповів після змагань Євген Скирда. — Це свідчення того, що він почав конкурувати з професіоналами світового рівня. Різниця тільки в тому, що таким видом спорту дехто починає займатися з трьох-чотирьох років, а Ярослав на килимі з 19-річного віку. Торік він увійшов до десятки найкращих спортсменів світу за версією авторитетного журналу FloGrappling. У списку було дев’ять бразильців і один українець.

Саме з бразильцями, законодавцями моди у джіу-джитсу, Блажко мав дві важкі зустрічі на нинішньому чемпіонаті у столиці Португалії. В обох він став переможцем. На жаль, третя... Одне слово, у нас — «бронза».

Сергій Руснак, вийшовши до фіналу, на рівних боровся із суперником. Однак судді віддали йому друге місце.

Нашу команду палко підтримувала українська діаспора. Надихав прапор держави, що його тримали в руках уболівальники. Серед них була Олена Лузяніна, мама тренера нашої команди Євгена Скирди.

Лісабон.