«Усе, що відбувається всередині команди, вирішуватиметься між тренером і адміністрацією. Ті рішення оприлюднимо.

Нині у голові вже є певна оцінка кожного гравця за підсумками зборів. Для них наша робота складна, вони до неї не звикли. Але граючи в «Шахтарі», ти маєш перебувати на високому рівні. Кожен старався, прагнув показати себе. Комусь це вдалося краще, комусь гірше», — розповів португалець.

Він вважає, що його підопічні підійдуть до матчів Ліги Європи в добрих кондиціях.

Нагадаємо, що «Шахтар» завершив перший збір у Туреччині мінімальною перемогою (1:0) над клубом «Словацко» (Чехія). У тому поєдинку, на жаль, травмувався дуже важливий для «гірників» виконавець — лівий оборонець Ісмаїлі.

Неприємна ситуація виникла на 34-й хвилині. Бразилець погано приземлився на газон і травмував праву руку. Йому довго надавали допомогу, після чого з явними больовими відчуттями Ісмаїлі пішов з поля. На його позицію перемістився Матвієнко, а в центр оборони вийшов Бондар.

Про останнього Луїш Каштру сказав таке:

«Бондар вдало вийшов на поле в критичній ситуації в останньому спарингу, коли зазнав ушкодження Ісмаїлі. Якості Валерія не викликають сумніву. У нього відмінне майбутнє у футболі — і в «Шахтарі», і в збірній. Це гравець з великими перспективами, тому він завжди додаватиме в якості, коли його використовуватимуть».

Щодо Ісмаїлі, то, сподіватимемося, що цей конче потрібний колективу виконавець швидко одужає і матиме змогу взяти участь у другому зборі. До речі, він також відбудеться в Туреччині і розпочнеться 2 лютого. «Шахтар» планує чотири спаринги.

Донеччани базуватимуться в готельному комплексі Regnum Carya Golf & Spa Resort, де є всі умови для якісної підготовки: фітнес-центр і футбольні поля для занять, спа-комплекс і басейн для відновлення.

Офіційно сезон «гірники» розпочнуть 20 лютого в Харкові першим матчем 1/16 Ліги Європи проти португальської «Бенфіки».