На знімку: такий вигляд має Центральний ринок, розташований біля стін замку Любарта.

Оскільки своїм зовнішнім виглядом Центральний ринок псує історичну частину Луцька, закриває доступ до пам’ятки історії та архітектури загальнодержавного значення — замку Любарта, міська рада ухвалила рішення про припинення права користування комунальному підприємству «Ринки Луцька» ділянкою, на якій він розміщений. У понеділок частину його павільйонів планували демонтувати. Проте цьому заважають підприємці. Уздовж торговельних точок вони ще вночі припаркували автомобілі і влаштували цілодобове чергування.

Попри шалений опір, міська рада все-таки має намір звільнити від металевих конструкцій територію Центрального ринку, щоб потім провести реконструкцію площі перед замком. Якщо ж підприємці самостійно цього не зроблять, за демонтаж візьмуться муніципали.

Власникам торговельних точок пропонують перенести їх на територію Нового ринку, збудованого ще десять років тому на південній околиці Луцька, яка нині пустує. Аби покупцям було краще діставатися до цього ринку, планують переглянути схему руху громадського транспорту.

Цими питаннями опікується затверджена міською радою робоча група з перенесення ринку «Центральний».

Фото із соціальних мереж.