На знімку: карта Іллінівської ОТГ.

Про це поінформували в Донецькому регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

— Отримання нової IT-розробки Іллінівською ОТГ стало можливе в рамках проекту «Е-рішення», який за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» реалізується Центром розвитку інновацій, — повідомив керівник Донецького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Максим Ткач. — У проекті взяли участь 30 пілотних громад зі всієї України. Головна мета — допомогти органам місцевого самоврядування здійснювати управління за допомогою ІТ-інструментів. Такими інструментами стали базові реєстри: громад, адрес і майна, а також бюджетний модуль, економічна система та інші.

Як пояснюють фахівці проекту, відомості з базових реєстрів розміщують у єдиній системі даних, і це дає змогу здійснювати аналітику та відображати результат на дашборді — інтерактивному документі з інфографікою.

Скориставшись ним, мешканці зможуть отримати оперативні дані по громаді (проведення ремонтів, транспортні маршрути, зони паркування, стан довкілля). Також інтерактивний документ забезпечує вільний доступ до даних про ресурси громади: використання землі, майна, генеральний план, моніторинг забудови тощо.

За словами Максима Ткача, інформаційні бази в громадах потребують упорядкування. Адже ці ресурси не пов’язані між собою, ведуться здебільшого хаотично, що призводить до безладу в розробці місцевої політики. Натомість упровадження IT-інструментів і узгодження між собою реєстрів допоможуть органам місцевого самоврядування ухвалювати обґрунтовані рішення, спираючись на статистичні та інші дані.

Донецька область.

Фото надано Донецьким регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою».