Про це повідомив прокурор у справі Сергій Зузак в інтерв’ю «Громадському». За його словами, ухвалювати рішення про спрямування обвинувального акту до суду чи припинення провадження поки що рано. За його словами, потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема експерименти та допити.

Раніше Генпрокурор Руслан Рябошапка визнав, що доказів, що їх зібрали слідчі в справі Шеремета, недостатньо для передачі до суду. «Мені здається, що на цей момент повинні бути зібрані додаткові докази, щоб справа могла бути передана до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо», — сказав він в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна». Рябошапка також сказав, що перед слідчими стоїть завдання вийти на замовників злочину: «Це наше завдання — рухатися далі й встановити не тільки людей, які організовували виконання вбивства, а й тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, — без цього розслідування буде неповноцінним».

12 грудня 2019 року на брифінгу у МВС публічно оголосили про затримання трьох підозрюваних в убивстві журналіста, назвавши їхні імена. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко. Крім них, за версією слідства, до вбивства причетні подружжя ветеранів Владислав і Інна Грищенко. Мотивом підозрюваних слідчі вважають спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні.

Печерський суд відправив під цілодобовий домашній арешт (пізніше змінив запобіжний захід на нічний арешт) Дугарь, а Кузьменко й Антоненко були взяті під варту до 8 лютого.

3 лютого 2020 року був раптово призначений розгляд клопотань про продовження запобіжних заходів для обвинувачуваних. Через те, що адвокатів пізно повідомили, розгляд перенесли на наступний день.

Учора під будівлею Печерського районного суду активісти із плакатами «Недостатньо доказів — звільняй» вимагали відпустити з-під варти й припинити кримінальне переслідування дитячого хірурга, волонтера Юлії Кузьменко.

Однак суддя не взяв до уваги алібі підозрюваної, задовольнив клопотання прокурора Зузака й залишив Кузьменко під вартою до 3 квітня. Це рішення може бути оскаржене протягом п’яти днів.

Після винесення вердикту щодо продовження тримання під вартою Юлії Кузьменко суддя Віталій Писанець почав розгляд «справи Антоненка». Його адвокати одержали на руки текст (400 сторінок) прокурорського клопотання після 14.00, тому просять суд перенести засідання на інший день, щоб встигнути з ним ознайомитися. Проте суддя вирішує продовжити засідання о 17.00. Коли верстався номер, рішення суду про запобіжний захід Андрію Антоненку та Яні Дугарь ще не було оголошено.