Будівлі колишнього колегіуму єзуїтів (нині Волинський коледж Національного університету харчових технологій) і кафедрального костелу св. Апостолів Петра і Павла (ХVII ст.). 
У підземеллях храму проводяться реставраційні роботи.

Проект передбачає відновлювальні роботи у вежі Чарторийських, де планують відкрити музей лицарства, відбудову фрагмента Окольного замку, реставрацію Монастиря єзуїтів з підвалами в Луцьку, Готичної вежі у Любліні, архітектурні дослідження, проведення низки спільних польсько-українських та інших заходів, спрямованих на збереження та покращення туристичної привабливості історико-культурних пам’яток обох міст.

— З нашого боку вже розпочато реалізацію проекту. З наступного року сподіваємося прискорити темпи реставраційних робіт. Бажаю всім успішної реалізації запланованого, — сказав перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад.

Директор департаменту неінвестиційних проектів адміністрації міста Любліна Кшиштоф Лонтка, котрий представляв на зустрічі польську сторону, зазначив, що з усіх проектів, які він впроваджував у містах України, саме «Нове життя старого міста» називають першим потужним інфраструктурним проектом.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець поінформувала про хід робіт над виконанням проекту. Зокрема повідомила, що з моменту попередньої зустрічі до проектно-кошторисної документації внесено зміни та вдвічі збільшено площі підвалів Монастиря єзуїтів, що заплановані до реставрації. Виконавцем робіт у результаті відкритих торгів стала будівельна компанія «Житлобуд-2». Дозвіл на проведення робіт від Державної архітектурної інспекції України був отриманий у жовтні 2019 року, й одразу ж їх розпочали. Вже завершено благоустрій внутрішнього двору і облаштування входу до підземель.

Польські учасники проекту високо оцінили успіхи та досягнення своїх колег з Луцька та зауважили, що в  Любліні роботи просуваються повільніше. 

Було обговорено також подальшу співпрацю в рамках підготовки «Фестивалю легенд у Любліні 2020» та перспективи співпраці в  конкурсі малих проектів програми «Польща — Білорусь — Україна 2014—2020».

Волинська область.

Фото автора.