Якби хтось запитав: «Чи могла людина очолювати одну і ту ж сільську раду у… трьох районах?», то, принаймні засумнівався б. Як з’ясувалося, могла б. Про це поінформував Віктор Новак (на знімку) — колишній голова Підлозцівської сільської ради: якраз він очолював цю сільраду в трьох районах.

Річ у тім, що укрупнення районів на теперішній Млинівщині, так би мовити, відбувалося у два етапи. Спочатку Підлозцівська сільська рада та її населені пукти належали до Острожецького району. В 1959 році Острожецький район зник із мапи Рівненської області, відтак Підлозцівська сільська рада ввійшла до Демидівського району. Згодом, тобто в 1962 році, й цей район зник із карти Рівненщини, а Підлозці та населені пункти громади ввійшли до Млинівського району.

До речі, Віктор Романович мав шанс учетверте змінити районну прописку сільської ради, однак у 1995 році, коли життєдіяльність Демидівського району була відновлена, мешканці населених пунктів Підлозцівської сільської ради під час громадського опитування виявили бажання надалі залишатися в адміністративно-територіальних межах Млинівського району…

Млинів
Рівненської області.

Фото автора.