На знімку: козуля та її рятівники.

Житель гірського селища Усть-Чорна Тячівського району на Закарпатті Михайло Дьордяй побачив на своєму обійсті біля огорожі залякану й виснажену козулю. Чоловік вважає, що дика тваринка рятувалася від вовків і забігла на його подвір’я.

Сарну Михайло відніс до сараю, де вона відігрілася, а потім нагодував. Також викликав місцевого ветеринара Василя Горкавчука та повідомив про знайдену козулю головному мисливствознавцю Мокрянського лісомисливського господарства Володимиру Куцину. Після ветеринарного огляду сарну перевезли до Усть-Чорнянського лісництва.

— Очевидно, тікаючи від хижаків, молода козуля побачила подвір’я та забігла, щоб врятуватися. Тварина не була поранена, а тільки виснажена, тому її помістили до спеціального вольєра на реабілітацію. Під наглядом працівників лісомисливгоспу сарна пробула певний час, заспокоїлася, набралася сил, і єгері відпустили її у дику природу. Добре, що люди оперативно повідомили лісівникам, і допомога тварині надійшла вчасно, — розповідає Володимир Куцин.

Ужгород.

Фото надано прес-службою Закарпатського обллісмисливгоспу.