24 грудня на Раді регіонів попереднього очільника області Маркіяна Мальського було звільнено з посади через відсутність результатів роботи. Молода команда, яку він набрав, не мала досвіду в органах державної влади і переважно виконувала представницькі функції.

Уперше за роки незалежності голову ОДА представили не у Львові, а в місті шахтарів Червонограді — на шахті «Межирічанська» державного підприємства «Львіввугілля» – найскладнішому регіоні області, який ще живе радянським минулим. Старі шахти не оновлюються, виробництво вугілля падає, економіка не розвивається, а безробіття зростає. Поряд — Сокальський район, на території якого розміщена більша частина шахт, і там ситуація не краща.

39-річний Максим Козицький керував групою успішних енергетичних компаній «Еко-Оптіма», до складу яких входили вітряні, сонячні та теплові електростанції. Серед них «Енергопарк Яворів», вітряні електростанції у Старосамбірському та Сокальському районах, сонячні електростанції у Самбірському, Радехівському районах та у місті Бориславі.

Це сучасні підприємства, які споруджено останніми роками завдяки кредитам Європейського Союзу.

Козицькі — два брати і батько, заслужений енергетик України Зіновій Козицький, заснували цілу низку успішних енергетичних компаній, які видобувають газ, нафту, виробляють вітрову та сонячну електроенергію, конкретними справами працюють на енергетичну незалежність України.

І тепер успішному підприємцеві серед інших проблем регіону доручили розрубати шахтарський вузол. Нині це найбільш не-спокійний край на Львівщині. Шахтарям роками вчасно не виплачують зарплату і вони змушені виходити на акції протестів — перекривати міжнародні траси, пікетувати органи влади.

Козицькі — це на Львівщині вже бренд успішних проектів і підприємств, де всі працюють по-білому, вчасно сплачують податки, а працівники отримують високі зарплати. І нині тут чекають таких само успішних кроків від нового голови облдержадміністрації Максима Козицького в розвитку цього краю, де висока трудова міграція й сотні тисяч людей виїхали на заробітки до країн Європейського Союзу.

Максим Козицький народився 1981 року в райцентрі Миколаїв Львівської області. Закінчив Львівський медичний університет імені Данила Галицького та Києво-Могилянську академію. З 2009 року керує компанією «Еко-Оптіма». З дружиною Оксаною виховують двох дітей.

Максим Козицький — це представник нового покоління українських підприємців, які виросли за роки незалежності й на ділі довели, що Україна може бути успішною країною.

До влади на Львівщині прийшла людина справи.

Президент України Володимир Зеленський заявив шахтарям, що про жодне масове закриття шахт не йдеться. Розроблена концепція дасть змогу частину державних шахт модернізувати, а там, де шахти будуть закриті, будуть відкриті нові виробництва, які дадуть можливість працевлаштувати людей. 25 лютого на Всеукраїнській нараді шахтарів ці проблеми детально обговорять.

Львів. 

Фото Львівського порталу.