Президент України Володимир Зеленський представляє нового голову ОДА Максима Козицького.

Чотири завдання голові ОДА від Президента

Представляючи на шахті «Межирічанська» на Львівщині нового голову облдержадміністрації Максима Козицького, Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що це людина фахова, досвідчена, сильний менеджер. І окреслив чотири блоки питань, які він повинен вирішити.

Перше — це реорганізація державного підприємства «Львіввугілля», закриття заборгованості та й інші питання, які хвилюють місто шахтарів Червоноград, зокрема й збагачувальної фабрики, яку свого часу передали у приватні руки — за такої схема робили гроші з повітря. Збиткові шахти — державі, а прибуткові сегменти економіки — у приватні руки.

Друге — проблема міграції, перетину кордону, зменшення черг на пропускних пунктах, створення робочих місць для жителів прикордонних районів.

Третє — залучення інвестицій та створення позитивного іміджу регіону. І четвертий — розв’язати проблеми, які заважають ефективному і раціональному використанню природних ресурсів.

Як для успішного підприємця, який очолював енергетичну компанію «Еко-Оптіма», Максим Козицький має великий досвід залучення інвестицій — понад 1,7 мільярда гривень у геологорозвідку Львівщини. Його компанія перша в Україні отримала кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку на видобуток вуглеводнів та відновлювану енергетику і ніколи не працювала з державними коштами. І що важливо — компанія працювала по-білому і сплачувала всі податки. Тільки в 2018 році — понад 550 мільйонів гривень.

Під час спілкування з шахтарями «Межирічанської» Президент України Володимир Зеленський наголосив, що до кінця лютого повинні виплатити 22 мільйони заборгованості за видобуте вугілля. І всі ініціативи уряду з реформування вугільної галузі будуть обговорені із шахтарями. Якщо деякі застарілі шахти неможливо буде модернізувати, держава буде зобов’язана запропонувати працівникам іншу роботу з рівнозначною заплатою.

На зустрічі з шахтарями наголошувалося, що уряд працює над формуванням законодавства, щоб створити хороші умови для інвесторів і відкриття нових підприємств у регіонах країни. І саме новий голова ОДА Максим Козицький має досвід і можливості, щоб вдихнути нове життя в розвиток економіки Львівської області.

«Лише багаті й щасливі родини можуть творити багату і щасливу країну. Рецепт загального щастя простий: треба перестати красти та дурити один одного. Влада повинна стати моральною та відповідальною. Лише сильні люди можуть дозволити собі бути чесними і говорити правду. Тому менше слів і більше діла», — вважає Максим Козицький.

Львів.

Фото прес-служби ЛОДА.