Ця програма передбачає встановлення спеціальних камер відеоспостереження. Вони вже діють у Херсоні, Каховці, Скадовську, завдяки чому вдалося розкрити десятки крадіжок, розбійних нападів, викрити групу шахраїв-«гастролерів» тощо.

На місцях переважно розуміють необхідність такої «електронної варти», і гроші з бюджету на камери виділяють. А от у Горностаївському, Новотроїцькому та Чаплинському районах райради програму приховано бойкотують.

Начальник обласного ГУ Нацполіції Олександр Прокудін під час наради в ОДА заявив: якщо у згаданих районах не думають про організацію безпеки, то тамтешні відділення поліції ліквідують. Виклики громадян обслуговуватимуть тільки групи швидкого реагування й поліцейські станції. І якщо заходи безпеки не фінансують з міркувань заощадження бюджетних коштів, то після ліквідації поліцейських підрозділів громади більше втратять, аніж зекономлять. Адже «змінусують» від 800 тис. до 2 млн грн у вигляді податку на доходи фізосіб та інших обов’язкових відрахувань, що надходять саме від поліції.