Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, перший заступник керівника Управління забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату Верховної Ради України Олександр Фурман, заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, керівник секретаріату Голови Верховної Ради України Юрій Лубкович.
 


У центрі: керівниця групи проектів ПРООН у сфері демократичного врядування Олена Урсу.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Під час зустрічі було обговорено хід реформи та функціонального аналізу апарату парламенту. 

Голова Верховної Ради підкреслив, що для отримання дієвих результатів роботи парламенту надважливо використовувати всі ресурси, виявлені в результаті функціонального аудиту. Він також зазначив, що від якісної і професійної роботи апарату залежить іноді більше, ніж від народних депутатів.

«Забезпечення нормальної роботи Верховної Ради України є дуже серйозним викликом, особливо в умовах «турборежиму», — наголосив Дмитро Разумков.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук відзначив системну роботу з партнерами впродовж року і наголосив на важливості моніторингу законодавчої діяльності, напрацювання пропозицій до нового

Регламенту, створення плану законодавчої діяльності та окреслення перспективних планів подальшої співпраці.

«Об’єднавши зусилля, ми зможемо вибудувати нову якісну платформу для здійснення реформи вищого законодавчого органу. Переконаний, що напрацювань буде багато, але важливо перейти до реалізації цих питань», — сказав він і підкреслив, що завдяки допомозі міжнародних партнерів ця робота стане великим внеском у реформування парламентських процедур і парламентаризму в Україні в цілому.

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк наголосила, що Верховна Рада відкрита і готова до змін Регламенту, підвищення доступності, гендерної рівності та інклюзивності. «Розраховуємо на вашу участь у коригуванні пропозицій і готові до подальшої співпраці», — зазначила Олена Кондратюк.

Керівниця групи проектів Програми розвитку ООН у сфері демократичного врядування Олена Урсу поінформувала Голову Верховної Ради України про напрацювання експертів — проект стратегії розбудови кадрового потенціалу апарату Верховної Ради. Також Олена Урсу нагадала, що за фінансової підтримки Європейського Союзу здійснюється функціональний аналіз апарату. У результаті будуть надані рекомендації щодо можливих змін організаційної структури апарату та перерозподілу частини повноважень.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.