На знімку: пістолети й рушниці на прилавку базарної ятки у центрі Херсона.

Під час рейду біля Центрального ринку Херсона податківці виявили ну дуже цікаву ятку, в якій місцевий житель продавав різноманітну електроніку: мобільні телефони, монітори до комп’ютерів, динаміки й компакт-диски.

І все б нічого, та разом з цими девайсами широкого вжитку на прилавку лежав... великий асортимент пневматичної зброї — рушниці й пістолети (зокрема копії бойових зразків на кшталт ПМ) і патронів різного калібру. До того ж торговець стволами не те що не мав жодних дозвільних документів на торгівлю ними, а й навіть не був зареєстрований як підприємець! Щоб з’ясувати його особу, членам рейдової групи довелося викликати поліцію з підрозділу спецпризначення. І тільки після цього набої і зброю вдалося вилучити, а ятку опечатати.

На ринках Херсона і до того траплялися «коробейники» з рушницями та гранатами невідомого походження, винесеними на продаж з-під поли. Але цілком відкрита торгівля зброєю, нехай і пневматичною, поруч із овочами, свіжим м’ясом та рибою — із таким сусідством правоохоронці стикаються вперше. Виходить, підтверджується переконання херсонських обивателів, котрі упевнені, що на міських ринках «і чорта можна купити».

Херсон.

Фото надано прес-службою ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.