Газета вже повідомляла про стурбованість керівництва Кіровоградської області черговою реорганізацією обласних телерадіофілій («Голос України» від 8.02.2020 р. № 25 (7282).

Діяльність Національної суспільної телерадіокомпанії практично нищить процес професійного й неупередженого висвітлення життєдіяльності територіальних громад.

До редакції надійшов лист Первинної профспілкової організації (об’єднаної) філії ПАТ «НСТУ» «Кропивницька регіональна дирекція» адресований голові НСЖУ Томіленку С.А.

Публікуємо його повністю:

«Шановний Сергію Антоновичу!

Просимо Вашого втручання в ситуацію, що склалася в регіональній філії Суспільного мовника.

Незважаючи на дофінансування галузі із державного бюджету, обласні телерадіокомпанії знову опинилися в ситуації масового скорочення, натомість кількість різноманітних департаментів у структурі ПАТ неймовірно збільшилась.

З травня 2020 року закривається двогодинний ранковий блок і чергова «реорганізація», ініційована керівництвом ПАТ «НСТУ», призводить до скорочення 50 відсотків працівників філії.

Справа не лише в тому, що така кількість скорочених працівників поповнить і без того немалу армію безробітних, а й у зменшенні кількості ефірного часу для власного виробництва до однієї години.

Чи можна за одну годину відобразити повноцінну картину соціально-політичного і культурно-освітнього життя області? Вочевидь, що ні!

Регіональне телерадіомовлення має висвітлювати насамперед всі аспекти і галузі СВОГО (!) регіону! Не сусіднього (бо там купа власних особливостей і проблем), не столичного (бо про це безліч інформації на київських каналах), а СВОГО, унікального власного життя, життя громади!

Жителів Кіровоградщини мало цікавить контент на зразок «Централ-парк у Нью-Йорку» або «Ворони в Букінгемському палаці». А от перемога учнів дитячої музичної школи на Міжнародному конкурсі, відключення світла або води в певних районах міста, проблеми освітян і медиків, спортсменів та шахтарів, та, врешті-решт, навчальна тривога з громадської оборони — ЦЯ інформація потрібна глядачу в регіоні!

То що сталося з реформою Суспільного? Куди поділися промовисті гасла про «цінності», «баланс думок», «об’єктивність та неупередженість»? «Суспільне» БЕЗ суспільства? Якщо закриваються філії на місцях, якщо вся телерадіомовна структура зменшується до корпункту, тоді нехай керівництво ПАТ поверне до бюджету виділені на РОЗВИТОК галузі кошти, бо замість «реформи» вийшов повний розвал!

В умовах, коли кодуються загальнонаціональні канали, знищується регіональне радіомовлення, виникає загроза інформаційного вакууму.

Просимо Вашої підтримки у справедливій вимозі профспілок ВІДСТОЯТИ ІСНУВАННЯ ТЕЛЕРАДІОМОВЛЕННЯ НА МІСЦЯХ!

З повагою, 
голова профкому МАЄВСЬКА І.В.».

«Голос України запрошує до розмови всіх небайдужих, зацікавлених.