Під час ознайомлення з роботою ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Дмитро Разумков ознайомився з його роботою, зокрема, з виробництвом автомобільної електроніки і комплектуючих для багатьох відомих автомобільних марок — Ford, Shkoda, Volkswagen, Audi, Porshe та Lamborghinі.

Генеральний директор підприємства Радослав Шкуп також ознайомив главу парламенту з проектом будівництва нового заводу на території Бориспільського району Київської області, яке має розпочатися вже в травні цього року.

Зокрема, він зазначив, що реалізація проекту потребує залучення 13 мільйонів євро інвестицій для будівництва заводу і ще 26 мільйонів — для його оснащення необхідною технікою. Новий завод дасть змогу створити 900 робочих місць в області.

«Це підприємство — чудовий приклад того, що Україна може бути конкурентоспроможною у світі. Щодо Верховної Ради, то ми зробимо все від нас залежне, щоб створити умови для залучення додаткових інвестицій в Україну», — наголосив Дмитро Разумков.

Довідково

ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» було засновано 6 липня 2006 року в місті Переяслав і входить до складу міжнародної виробничої компанії KOSTAL GROUP зі штаб-квартирою в Німеччині. Основним напрямом діяльності ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» є виробництво автомобільної електроніки.

За всі роки існування підприємство успішно проходило сертифікаційні оцінки та аудити, отримало сертифікати якості ISO TS 16949 та ISO 14001. У 2011 році підприємство отримало Статус якості Q1 від замовника компанії Ford.

На сьогодні ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» є найбільшим роботодавцем та платником податків у Переяславі. Станом на 2019 рік колектив ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» налічував майже 1000 працівників.