Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук розпочав засідання словами вдячності всім членам робочої групи за плідну роботу та надіслані зауваження і пропозиції до цього законопроекту.

Руслан Стефанчук запропонував першою чергою обговорити ті принципові питання, щодо яких у членів робочої групи немає однозначної відповіді.

Так, серед учасників засідання відбулася жвава дискусія щодо таких ключових положень майбутнього закону, як предмет всеукраїнського референдуму, зокрема, чи допускається на референдумі звуження й обмеження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини.

Також запеклі суперечки викликало питання процедури електронного голосування. Членами групи було запропоновано у цьому законопроекті використати бланкетний спосіб викладення норми права, з огляду на той факт, що нині законопроект про електронне голосування перебуває лише на стадії розробки.

Не менш важливим було питання участі громадських організацій як суб’єктів процесів всеукраїнського референдуму. За підсумками обговорення було ухвалено рішення про їхню участь в агітаційному процесі.

У дискусії, як повідомляється на сторінці Руслана Стефанчука у Фейсбуці, взяли активну участь представники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства юстиції України, члени Центральної виборчої комісії України, науково-педагогічні працівники Інституту законодавства Верховної Ради України, представники різноманітних громадських організацій, народні депутати України.

Підводячи підсумки засідання, Перший заступник Голови Верховної Ради звернувся із проханням до членів робочої групи в короткі терміни доопрацювати законопроект, врахувавши останні зауваження, та представити його на розгляд групи через тиждень з тим, щоб можна було його вже внести на розгляд парламенту.