Документ вручив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. «Коли почалися бойові дії на Донбасі, депутати міськради схвалили програму підтримки земляків, які воювали з агресором, — зазначив Сергій Моргунов. — Одним із її пунктів передбачено щорічне надання з міського бюджету коштів для придбання двох легкових автомобілів особам, які зазнали інвалідності під час бойових дій. Одне авто — для учасників АТО/ООС до Дня захисника України, друге — тим, хто пройшов війну в Афганістані, до дати виведення радянських військ з цієї держави».

На цільовому сертифікаті, який отримав Олександр Поліщук, значиться сума 409 832 гривні. Чоловік каже, що ще не визначився, який саме автомобіль купуватиме.

Розповідає, що в Афганістані побував двічі. Під час згадки про загиблих побратимів на очах у нього з’являються сльози. Він служив командиром автомобільної роти. Перевозили вантажі, особовий склад. Долати гірські дороги завжди непросто. Під час війни робити це було щоразу небезпечно.

Одного разу автомобіль, у якому перебував ротний Поліщук, підірвався на міні. Пошкодило хребет, ноги. Довго лікувався, йому дали групу інвалідності.

Каже, нехай через багато років, але про нього все-таки згадали, допомогли.

У міськраді уточнили, що загалом надали кошти вже на 11 авто для учасників війни на Донбасі і в Афганістані.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницької міськради.