Ігор Ходак (ліворуч) і Сергій Лапоног передають Романівській лікарні апарат ШВЛ.

Це дуже важливий крок для забезпечення відповідності закладу вимогам НСЗУ, адже необхідною умовою збереження пологового відділення в лікарні під час медичної реформи є наявність обладнання для реанімації новонароджених.

Апарат ШВЛ передав Житомирський обласний перинатальний центр. Його директор Юрій Вайсберг і завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног разом із депутатом обласної ради Ігорем Ходаком особисто привезли обладнання. Вони зазначили, що апарат не новий, але пройшов необхідне обслуговування, отримав новий компресор, кошти на придбання якого виділив Ігор Ходак, тому прослужить ще довго. Крім того, Юрій Вайс-берг запросив до обласного перинатального центру акушерів-гінекологів та лікарів-неонатологів Романівської лікарні на тижневі курси з проведення якісних реанімаційних заходів.

«Якщо цей апарат урятує життя хоча б одній дитині — ми вклали свої сили і кошти недаремно. Але я дуже сподіваюся, що все-таки апарат не знадобиться, й діти будуть завжди здоровими», — зазначив Юрій Вайсберг.

Фото із сайту tvijromaniv.in.ua