Сором відчувають волиняни, спостерігаючи за подіями, що вирують навколо українців, які повернулися з Уханя. Відгукнувся на них і митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який у своєму посланні закликає волинську паству поводитися достойно і бути гідними звання людини. Архієрей нагадує слова із Святого Письма: «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх».

— Ми повинні бути готові прийняти своїх земляків на своїй батьківщині, звичайно, дотримуючись усіх норм гігієни та медичних рекомендації, — закликає всіх мирян митрополит Михаїл. — У сучасному світі існує багато пошесті й окрім коронавірусу. Зокрема, ми забули про зміну клімату, засмічення водойм, споживання некорисної їжі та інші вірусні інфекції, зокрема й грип, епідемії якого щороку забирають життя українців. 

Владика закликає втихомирити загальний людський психоз, що навіяний ззовні та пропагується засобами масової інформації, та «всю надію варто покладати на Бога».

— Варто поводитися гідно, й тим більше не брати участь в акціях проти людини, — йдеться у посланні митрополита Луцького і Волинського Михаїла. — Згадаймо, що ми всі — українці й повинні жити у єдності в часи радості та лиха.

Цими днями парафіяни Волині моляться за здоров’я українців, які прибули з Уханя, і бажають їм швидкого повернення до рідних домівок.

Волинська область.