Інноваційна аудиторія віртуальної реальності.



Зліва направо: Анна Рибачук — помічник президента Національної академії медичних наук, Софія Мудрик — директор Благодійного фонду «Фонд Бориса Колеснікова», Леонід Губерський — ректор КНУ ім. Т Шевченка, Людмила Остапченко — директор ННЦ «Інститут біології та медицини», Вікторія Хоперія — завкафедри фундаментальної медицини.

Перша в Україні аудиторія віртуальної реальності використовуватиметься для занять з анатомії. Студенти матимуть можливість поєднувати лекції та практичні уроки із застосуванням VR-систем — комплексом технічних засобів, які занурять їх в віртуальне середовище. Таким чином, юні медики вивчатимуть будову і властивості органів людини, перебуваючи всередині них.

Благодійники з Фонду Бориса Колеснікова забезпечили аудиторію окулярами віртуальної реальності і смартфонами Huawei і Oculus Rift S, навушниками Google, комп’ютерами, інтерактивними панелями, мережевим обладнанням і сервером загальною вартістю 820 тис. грн. 

«Сьогодні ми зробили подарунок у вигляді сучасної дорогої аудиторії провідному університету України, а найближчим часом передамо медичні багатофункціональні тренажери, симулятори, імітатори і навчальні манекени вартістю 1,6 млн грн для занять з анатомії. Наша мета — дати можливість талановитій українській молоді розвинути свої професійні якості, доторкнутися до сучасних технологій та створити всі умови для її становлення і розвитку в рідній країні», — розповідає Борис Колесніков, президент благодійного Фонду.

Керівництво вишу також підкреслює актуальність створення сучасної IT-лабораторії для виховання нового прогресивного покоління медичних фахівців. «Дякуємо Фонду Бориса Колеснікова за матеріальну підтримку нашої ідеї створення аудиторії віртуальної реальності. У ній вже пройшли перші заняття. І наші студенти, і викладачі залишилися в захваті від можливості наочного вивчення десятків медичних дисциплін з імітацією проведення тисяч операцій кожним студентом індивідуально. Крок за кроком ми рухаємося від високих технологій у навчанні до вершин професіоналізму в майбутньому. Ми в університеті зараз відроджуємо медичний напрямок. Адже у всьому світі лікарів готують у класичних університетах. І відкриття цієї аудиторії стане потужним поштовхом для руху саме для підготовки медиків», — говорить Леонід Губерський, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

(За матеріалами пресрелізу Фонду Бориса Колеснікова).

Фото Олександра КЛИМЕНКА.