Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поблизу Мар’їнки — з ручного протитанкового гранатомета, також з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; неподалік Пісків — з автоматичного станкового гранатомета і стрілецької зброї; в районі Талаківки — з міномета калібру 82 мм ворог випустив 10 мін, також вів вогонь з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив два обстріли по наших позиціях: неподалік Новотошківського — з міномета калібру 120 мм; у районі населеного пункту Шуми — з міномета калібру 82 мм, ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

«Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було», — повідомили в штабі.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ активізувало ведення розвідки позицій підрозділів Об’єднаних сил, особливо у нічний час. При цьому противником напрацьовується практика забезпечення дій кожної розвідувально-диверсійної групи вогневою підтримкою артилерійського або мінометного підрозділу.

«У такий спосіб окупанти намагаються підвищити рівень узгодженості дій розвідувальних і артилерійських підрозділів з виявлення цілей для негайного завдання точних артилерійських ударів по об’єктах Об’єднаних сил», — зазначили у відомстві.