Перший поєдинок тиждень тому у Харкові, як відомо, виграли чемпіони України (2:1).

Наставник «гірників» Луїш Каштру дав оцінку супернику і своїм підопічним, висловив сподівання щодо сьогоднішнього протистояння:

«Сподіваюся, після матчу в Лісабоні ми продовжимо виступати в єврокубку. Вже грали на виїзді із загребським «Динамо», «Манчестер Сіті» й «Аталантою». У нас були складні суперники в цьому сезоні, і тепер доведеться зустрітися з «Бенфікою».

Я вже не раз казав, що це дуже сильна команда рівня Ліги чемпіонів. Для нас головне — продовжити гру, показану вдома, у матчі у відповідь і пройти далі. Усвідомлюємо, що на нас чекає дуже складний іспит. Відтак, маємо бути сильними, показувати якісний футбол, не забуваючи, хто ми є».

До матчу в Лісабоні готові:

воротарі — П’ятов, Трубін, Шевченко;

оборонці — Додо, Кривцов, Матвієнко, Хочолава, Ісмаїлі; 

півоборонці — Болбат, Степаненко, Патрік, Майкон, Маркос, Бондаренко, Коваленко, Тайсон, Коноплянка, Марлос, Тете, Фернандо; 

нападник — Мораес.

***

Перед поєдинком із «Шахтарем» лісабонських «орлів» спіткали кадрові проблеми. Найкращий бомбардир «Бенфіки» у нинішньому сезоні Карлос Вінісіус дістав ушкодження в поєдинку чемпіонату Португалії проти «Жил Вісенте» (1:0). На 75-й хвилині матчу гравець залишив поле на ношах.

Пізніше у цьому самому поєдинку травмувався ще й грецький півоборонець лісабонців Андреас Самаріс. Як і бразилець, він залишив поле на ношах.

У нинішньому сезоні в активі Вінісіуса 16 забитих м’ячів і 4 гольові передачі в 27 поєдинках за «Бенфіку». Самаріс провів 9 матчів, у яких результативними діями він не відзначився.

Обидва постраждалі можуть пропустити сьогоднішній поєдинок.

Однак є і позитивні моменти в нашого суперника. Багаторічний лідер лісабонців 29-річний оборонець Андре Алмейда, який виступає за «Бенфіку» з 2011-го, схоже, одужав і готовий до бою. Нинішнього сезону він провів за «орлів» 17 матчів у всіх турнірах, у яких забив два м’ячі та віддав три результативні передачі.

***

Цікава персона рефері зустрічі. Це — 46-річний нідерландець Бйорн Кейперс (на знімку). Українським уболівальникам цей арбітр відомий тим, що показав Шевченку червону картку, яка була єдиною в кар’єрі форварда.

Сталося це у матчі Ліги Європи 2010/11 між київським «Динамо» і португальською «Брагою», який закінчився з рахунком 1:1.

А от для «гірників» Кейперс є досить фартовим. З ним вони перемагали віденський «Рапід» (плей-оф ЛЧ 2015/16), московський ЦСКА (1/8 фіналу Кубка УЄФА 2008/09) та зіграли внічию із французьким «Ліоном» (груповий етап ЛЧ 2018/19).

Утім, Кейперс судив і матч проти іспанської «Севільї», який «гірники» програли з рахунком 1:3 (1/2 фіналу Ліги Європи 2015/16).

Матч на «Да Луж» розпочнеться о 22:00 (за київським часом).

Фото uefa.com