Поблизу державного кордону, в районі села Лозно-Олександрівка, оперативники спецслужби зупинили автомобіль мешканця Білокуракинського району і під час огляду виявили незвичайний вантаж —  кільову частину військового гелікоптера Мі-24. В умовах Операції об’єднаних сил торгівля товарами військового призначення та подвійного використання між Україною та Росією заборонена. Складова частина військового гвинтокрила може використовуватися для ремонту бойової техніки країни-агресора та в подальшому застосовуватися проти ЗСУ.

Зловмисник планував перетнути митний кордон в об’їзд офіційних пунктів пропуску, приховавши у такий спосіб свій вантаж від державного експортного контролю. На території РФ мав зустрітися з поплічником і віддати «товар». Але наміри провалилися.

Слідчі спецслужби здійснюють збір доказів протиправної діяльності правопорушника та його спільників. Зокрема, встановлюють джерела походження агрегату. Операція проводилася спільно з Державною прикордонною службою під процесуальним керівництвом прокуратури.