Найбільше провокацій було у вихідні. Так, поблизу селища Опитного на Донеччині по вантажівці, в якій перебували наші військовослужбовці, влучила протитанкова керована ракета. Один воїн загинув, ще двоє отримали поранення та ще один — бойове травмування. Хлопців доправили до шпиталю — найбільше в них постраждали очі.

За даними прес-центру штабу ООС, провокації бойовиків продовжилися на маріупольському напрямку. Там на військову «швидку» ворог скинув дві гранати з безпілотника. На диво, минулося без постраждалих. Неспокійно було й поблизу Донецька. Ворог із гранатометів обстріляв одну з вулиць Мар’їнки. Дві оселі зайнялися, проте місцеві мешканці та військові загасили все власними силами ще до приїзду рятувальників. Важкі снаряди вибухали й у районі Зайцевого. Трохи згодом ворожі мінометні обстріли тривали на околицях Авдіївки, поблизу Новотошківського, біля Золотого-4 та Оріхового.

«Унаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження. Слід зазначити, що противник, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснив обстріл санітарного автомобіля. Відтак за допомогою безпілотних літальних апаратів ворог скинув два заряди ВОГ-17 на дах транспортного засобу, який мав маркувальні емблеми Червоного Хреста», — зазначили в штабі.