Цими днями, коли в Україні та світі вшановують нашого Кобзаря, було оголошено дату вже сьомого за ліком фестивалю «Ше.Fest»», який традиційно відбувається в Моринцях. Цього року він проходитиме 22 та 23 серпня, напередодні Дня Незалежності. Про це оголосили під час гала-концерту «Ше.Пісня2020 «День народження Тараса Шевченка святкуємо разом», що відбувся в Спілці письменників України і проходив у рамках «Ше.Fest».

На жаль, зала Спілки не змогла вмістити всіх бажаючих, тож люди слухали концерт і в холі. Утім це не завадило насолоджуватися прекрасним співом, приміром, тріо «Зірниця». Вони посіли третє місце в номінації «Співана поезія», а виконували дівчата «Садок вишневий коло хати». Не менш вражаючим було виконання текстів Тараса Шевченка й іншими учасниками гала-концерту, зокрема тріо «Козачки». Та найбільше вразили публіку Руслана Лоцман із її маленькими донечками.

Завершив вечір гурт «Шпилясті Кобзарі». Вони і ще понад 20 колективів і виконавців уже традиційно виступатимуть зі сцени фестивалю, а всі аматори, переможці «Ше.Пісні2020» отримали можливість також заявити про себе в Моринцях.

Варто зазначити, що ідея молодіжного фестивалю, присвяченого Тарасові Шевченку, з’явилась у 2014 році, коли наближався ювілей Кобзаря. Країна переживала тоді не найкращі часи, але перший «Ше.Fest» відбувся і відтоді став традиційним. Окрім музичної частини, гостей малої батьківщини Тараса чекає просвітницька галявина, де виступатимуть письменники, барди, кобзарі, науковці, талановиті гурти, а також відбуватиметься поетичний батл. Не забувають тут і про Шевченка-художника, тому проходять майстер-класи, імпровізації тощо. Одне слово, на всіх, хто доєднається, чекають незабутні враження.