Олександр Лієв (на знімку) є відомим фахівцем у сфері туризму та курортів.

Нині він головна кандидатура на цю посаду. Як стало відомо з численних повідомлень у ЗМІ, після низки співбесід процедуру його погодження майже завершено.

Те, що туристичну галузь України потрібно рятувати, до того ж швидко, зрозуміло не тільки уряду, а й пересічним громадянам. Особливо на тлі кризи з епідемією коронавірусу у світі. Тур-

оператори активно вимагають діалогу з владою й прийняття швидких зрозумілих рішень.

Після вимушеного залишення Криму, де його оголошено персоною нон ґрата, Олександр Лієв працював на посаді першого заступника генерального директора Національної телерадіокомпанії України, а також був виконавчим директором Національної громадської телерадіокомпанії держави. Нині він очолює Асоціацію індустрії гостинності України, є творцем турпорталу Zruchno.Travel та експертом Українського культурного фонду, а також USID.

До цього, впродовж 2010—2014 років, він очолював міністерство курортів та туризму АРК, і досить ефективно, але через анексію був змушений забрати родину й перебратися до Києва.

Нині, після відставки міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського, нового призначення на цю посаду ще немає. Як і на посади заступників. Проте, поза сумнівом, Олександр Лієв з його досвідом роботи у цій царині, з його напрацьованими зв’язками на цьому ринку, у тому числі з міжнародними партнерами, є сильною фігурою для проведення необхідних реформ та управління галуззю в умовах кризи. Тим паче, у час, коли туріндустрія зіткнулася з такими жорсткими викликами.

Сам він вірогідність свого призначення, зі зрозумілих причин, коментувати поки що відмовляється, але те, що вибір зупинився саме на Лієві, є конструктивною позицією.