Аби українським військовим, які виконують бойові завдання на сході країни, для інформування і моральної підтримки завжди вистачало друкованого слова, у Командуванні Об’єднаних сил Збройних Сил України вже тривалий час налагоджено дієву взаємодію та інформаційну комунікацію з керівництвом друкованого законодавчого органу Верховної Ради України — газети «Голос України».

Завдяки слову можна любити, завдяки слову можна ненавидіти, завдяки слову можна лікувати і навіть... воювати. Тому у сучасних війнах зброєю є не лише танки та гармати, а й інформація. Збройні Сили України, що мають більше повноважень, з натхненням вирішили вчасно доправляти «Голос України» в обмежені куточки уздовж лінії зіткнення для військових колективів і мешканців району бойових дій.

Логіка проста. Останні шість років показали, що телебачення та Інтернет не завжди є ефективними, бо на передових позиціях і в зонах безпеки не у всіх і не завжди є робочі телевізори, не у всіх і не завжди є світло і навіть сталий мобільний зв’язок. А газети можна швидко провезти через блокпости та у складних польових умовах перевезти спеціальним військовим транспортом до місця призначення. І це — найкращий і передовий спосіб донесення друкованого слова на лінії розмежування. При цьому його не можна знищити ані кулеметами, ані гарматами.

Здебільшого військові, котрі впізнають себе на сторінках газети «Голос України», зберігають її на згадку або передають додому. І це не дивно, бо саме ці люди сьогодні пишуть історію країни і дають можливість українцям на мирній території виховувати дітей, жити та працювати, а не ховатися у підвали від обстрілів.

Ми — військові, ми захищаємо власну країну та її територіальну цілісність, і нам немає чого приховувати. Тож ми маємо бути відкритими та щирими у намірах та діях, і це дуже важливо.

Наша співпраця триває. На жаль, триває і війна. Але ми дякуємо колективу газети «Голос України» та особисто її головному редактору Анатолію Горлову за об’єктивне відображення діяльності Збройних Сил України та всебічну підтримку війська на інформаційному фронті.

Рухаємося далі!

Сергій НАЄВ, генерал-лейтенант, тимчасово виконувач обов’язків командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України.