Останні після того, як до посадовців органу місцевого самоврядування надійшла інформація про те, що до столиці ОТГ — міста Глобиного — повернулися з-за кордону ще троє земляків, за дорученням керівника об’єднаної громади Станіслава Джуся відвідали домівки згаданих прибульців. І провели з кожним із них роз’яснювальну бесіду (на знімку).

Під час таких розмов, які відбувались у спокійній, доброзичливій атмосфері, господарі підписали згоду на добровільну самоізоляцію терміном 14 днів. При цьому їх було попереджено, що порушників такого режиму під час карантину можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Або навіть кримінальної, якщо такі порушення спричинять тяжкі наслідки, зокрема зараження небезпечною інфекцією інших осіб.

Водночас на сайті міськради опублікували номери телефонів, за якими небайдужі земляки, котрим стало відомо про прибуття з інших країн (особливо тих, де лютує коронавірус) мешканців їхньої громади, можуть повідомляти про це повпредів місцевої влади. З усіма такими прибульцями працівники формування «Муніципальна міліція» також проведуть попереджувально-роз’яснювальну роботу.

При цьому розмови про заохочення до «стукацтва» у міськраді вважають недоречними. Адже сьогодні, коли йдеться про загрозу для здоров’я та життя мешканців громади, треба замість балачок вдаватися до реальних дій, які дадуть змогу не пустити коронавірус до їхнього спільного дому.

Полтавська область.

Фото з сайту Глобинської ОТГ.