Днями на загальновійськовому полігоні ДШВ, що на Житомирщині, курсанти випускного курсу факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ Військової академії міста Одеса відпрацювали подолання водної перешкоди на бойовій техніці, зокрема БТР-3ДА.

Подолання водної перешкоди — це завершальний етап підготовки майбутніх командирів взводів ДШВ. Долали водну перешкоду майбутні офіцери на річці Гнилоп’ять, що протікає військовим полігоном.

«Ця вправа, яку відпрацьовують курсанти Військової академії, дає змогу подолати водні перешкоди в бойових порядках, що найбільш наближені до тих, в яких війська ведуть наступ. Цей спосіб використовують під час переправи розвідувальних органів, передових підрозділів, передових загонів і перших ешелонів військ», — зазначив керівник заняття майор Віктор Пушкалюк.

Заняттям передувала тривала та ретельна підготовка: було проведено інженерну розвідку ділянок входу та виходу з води, підготовлено техніку до подолання водної перешкоди методом «замочування», кожен член екіпажу бойових машин пройшов спеціальну підготовку та інструктаж.

Під час практичного водіння бойових машин на плаву переважна більшість курсантів продемонстрували високу техніку подолання водної перешкоди та впевнені навички маневрування бронетехнікою на плаву.

«Подолання водної перешкоди — досить непросте завдання, до цього мають бути готові і особовий склад, і техніка», — додав Віктор Пушкалюк.

Набутий під час занять досвід стане у пригоді майбутнім офіцерам-десантникам ДШВ, які незабаром поповнять лави Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Фото автора.

Служба зв’язків з громадськістю Десантно-штурмових військ ЗС України.