Наявний медичний персонал підготовлено та проінструктовано, розгорнуто ізолятори, в тому числі на базі санітарного катера «Сокаль». Серед військовослужбовців національного флоту здійснюється постійний контроль стану здоров’я, періодично проводиться санітарно-просвітницька робота.

— Серед карантинних заходів, які тривають в українських ВМС, — розосередження особового складу, заборона проведення масових зборів та шикувань. Прийом їжі організовано у кілька змін, що дає змогу дотримати дистанцію між військовослужбовцями та підрозділами, — зазначила т. в. о. начальника медичної служби Командування ВМС ЗС України підполковник медичної служби Тетяна Довгаль.

— Медики підрозділів проводять бар’єрні огляди всіх військовослужбовців, які прибувають у військові частини, — перевірка температури та опитування. Особовий склад, який залучається до нарядів та патрулювання, забезпечується захисними масками та антисептичними засобами, — додала головний медик національного флоту.

Окремо слід зазначити, що військовослужбовці, які постійно перебувають на території військових частин, максимально ізольовані від осіб, котрі пересуваються поза межами підрозділів. Станом на сьогодні у Військово-Морських силах ЗС України не має осіб, які мають підозру на захворювання на COVID-19.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Олега ЧАЛИКА.