Через загострення ситуації із поширенням коронавірусної інфекції у Коростені Житомирської області розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Олександра Дзиґи запровадили низку додаткових обмежень. Зокрема, з 13 квітня на період дії карантину у місті заборонили проведення будь-яких масових релігійних заходів, а з 15 квітня торговельним закладам забороняється продавати алкогольні та слабоалкогольні напої з   19-ї години до 8-ї години ранку.

Крім того, генеральному директору Коростенської центральної міської лікарні доручили з 12 квітня забезпечити харчуванням медичних працівників, які безпосередньо задіяні у лікуванні хворих на COVID-19, і посиленим харчуванням — хворих на COVID-19, які перебувають у лікарні. Міська влада також обрала гуртожиток АТ «Укрзалізниця» місцем обсервації осіб, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію.

Слід зазначити, що наразі місто посідає перше місце в області за кількістю інфікованих. Тим часом у неділю у місцевій Ольгінській церкві УПЦ МП священики без масок святили вербу для натовпу вірян, які не дотримувалися соціальної дистанції.

Житомир.