Трактор К-700 плугами встиг уже пройтися один раз.

Рибалка, котрий це побачив, кинув клич землякам, і небайдужі сосничани заблокували роботу трактора — просто припнули його металевим тросом до стовпа. На місце події були викликані працівники поліції, яким громадяни подали заяву про вчинення кримінального правопорушення. Слідчо-оперативна група склала протокол огляду місця події. Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, розорювання лугів — це не тільки порушення екологічного балансу природи, а й зміна призначення земель, що не допускається законом.

Сосницький селищний голова Андрій Портний звернувся до голови Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка та голови Державної екологічної інспекції Єгора Фірсова з проханням втрутитися у ситуацію. «Суб’єкти господарювання, які здійснюють цей «безпредєл» в період, коли країна протистоїть СOVIR-19, провокуючи людей в порушення карантину обстоювати своє право на чисте та безпечне навколишнє природне середовище, не можуть зватися аграріями (хліборобами)», — переконаний Андрій Портний.

Звертаючись до земляків, очільник сосницької громади сказав: «Якщо ми з вами не зможемо відстояти ті рештки лугу (сіножаті), які лишилися навколо Сосниці, гріш нам ціна!»

Власник згаданого підприємства торік уже влаштовував подібний скандал, розорюючи луг біля Десни у Менському районі, на території Локнистенської сільради. Потерпілі власники земельних паїв за рік так і не отримали обіцяної компенсації.

Чернігівська область.

Фото з місця події надано  Андрієм ПОРТНИМ.