Пошукам оптимального формату надання медичних послуг первинної ланки в сільській громаді була присвячена онлайн-консультація керівництва ОТГ із Донецьким офісом Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe).

Як поінформувала секретар сільради Валентина Троян, первинну медичну допомогу жителі Іллінівської ОТГ наразі отримують в амбулаторіях Костянтинівського районного ЦПМСД. Цей медичний заклад обслуговує жителів усього Костянтинівського району, зокрема потенційних Дружківської та Костянтинівської ОТГ.

Під час дистанційного спілкування Валентини Троян з експертами Донецького офісу Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe) було обговорено кілька ймовірних варіантів організації медичної допомоги в Іллінівській ОТГ.

Перший — продовжити виділяти з місцевого бюджету гроші на фінансування районної первинки, другий — забрати в комунальну власність громади районний ЦПМСД, третій — створити власний медичний заклад громади.

Минулого року на території Іллінівської ОТГ за кошти державного бюджету збудували дві нові амбулаторії, які вже оснащено всім необхідним, але вони наразі не функціонують. Отже, майнові комплекси після передачі їх на баланс Іллінівської громади надалі зможуть стати базою для створення власного медичного закладу первинної ланки. «Саме такий варіант, на думку експертів, може бути найімовірнішим для сільської громади», — зазначили в Донецькому офісі Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe).

Донецька область.

Фото Донецького офісу Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe).