Народні депутати, члени групи з міжпарламентських зв’язків з Об’єднаними Арабськими Еміратами, Ірина Борзова та Олександр Ковальов разом із Послом ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі, заступником Керівника Офісу Президента Ігорем Жовквою та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою зустріли перший вантаж із гуманітарною допомогою від Еміратів.

Об’єднані Арабські Емірати надали для підтримки України в подоланні пандемії COVID-19 понад 10 тонн гуманітарної допомоги: захисні маски, комбінезони, рукавички та дезінфікувальні засоби.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Борзова, яка входить до групи з міжпарламентських зв’язків з ОАЕ.

«Спецрейсом з Абу-Дабі в аеропорт Бориспіль прибув літак з нашими співвітчизниками — зі 113 українцями — та доставив понад 10 тонн вантажу для потреб медицини.

Як представниця групи з міжпарламентських зв’язків з ОАЕ, ми разом з головою групи Олександром Ковальовим вели перемовини, щоб повернути наших громадян, та домовлялися про надання гуманітарної допомоги Україні. Тиждень роботи, хвилювань, нервів — і перший результат уже є.

Це перший рейс, яким повернулися з Еміратів наші люди, і перший рейс із засобами індивідуального захисту для українських медиків. Керівництво Об’єднаних Арабських Еміратів за сприяння Надзвичайного і Повноважного Посла ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі передали захисні комбінезони, халати, маски, рукавички, бахіли та антисептичні засоби.

Ми вдячні партнерам з ОАЕ за допомогу нашим лікарям і медперсоналу. Вдячні Президенту України Володимиру Зеленському, працівникам Офісу Президента і міністерств за співпрацю та зусилля щодо отримання наданої Еміратами допомоги», — каже Ірина Борзова.

За словами народної депутатки, цей вантаж та наступні, що надійдуть з Еміратів, буде рівномірно розподілено між усіма регіонами України.

«У нас є домовленість про ще три авіарейси з допомогою від Арабських Еміратів. Окрім засобів індивідуального захисту, в ОАЕ замовили для України апарати штучної вентиляції легень, які нині в дефіциті по всьому світу.

Наступного тижня працюватимемо над доставкою другого борту. Така взаємодія в ситуації, коли всі країни постали перед викликом світового масштабу, є прикладом міжнародної дружби та взаємопідтримки», — зазначила Ірина Борзова.

Фото Міністерства закордонних справ.